- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дирљив опроштај Сампдорије од Вијалија: „Већи си од Пелеа, прерано ћеш загрлити Бошкова“

© FACUNDO ARRIZABALAGAЂанлука Вијали
Ђанлука Вијали - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Фудбалски клуб Сампдорија емотивним писмом се опростио од своје легенде и легенде италијанског и европског фудбала Ђанлуке Вијалија, који је у 59. години преминуо.
Рак је био јачи од голгетера који ће заувек остати у срцима навијача из Ђенове који је освојио Скудето док је на клупи био Србин Вујадин Бошков, а Вијали је у тандему са Робертом Манчинијем био незаустављив по противничке одбране и голмане.
„Већ има оних који замишљају како сте ти и Вуја (Вујадин Бошков) у загрљају, радносни због вашег сусрета, али и шокирани зато што вас прерано виде заједно. Да, рано је Лука... Прерано! Рекли су да никада ниси био спреман да се опростиш од свог 'сапутника' и нажалост, то је тачно. Твој сапутник – како си одлучио да га назовеш – натерао те је да изађеш из воза са 58 година, неславно узевши твоју карту за нове хоризонте и циљеве. Карту за живот, која је ипак, вредела за све навијаче Сампдорије“, наводи се у почетку изузетно емотивног писма клуба из Ђенове и додаје:
„Заједно смо прешли дуг пут, одрастали и трагали, побеђивали и сањали. Стигао си мали дечак, испратили смо те као човека. Памтићемо те увек као дечака и немилосрдног нападача, јер су сви јунаци млади и лепи, а ти си од тог лета 1984. године наш херој. Јак и прелеп, са бројем 'девет' на леђима и са италијанском заставом пришивеном за срце. Најјачи лидер Сампдорије, упарен у шпицу са Боби–Голом. У три речи – један од нас“, истичу из ФК Сампдорија.
Вијали је исписао историју са клубом из Ђенове, ушао је у срца навијача, челника и саиграча. Био је омиљен, зрачио је позитивном енергијом и поседовао је невероватну харизму.
„Нећемо заборавити твој 141 гол, твоје маказице, твоје кошуље од кашмира, твоју минђушу, твоју платинасто плаву косу, твоју Ултрас бомбер јакну. Дао си нам тако много, дали смо ти тако много. Да, то је била љубав, узвраћена и бескрајна. Љубав која данас неће умрети са тобом. Наставићемо да те волимо и обожавамо, јер, као што знаш, бољи си од Пелеа. И зато, упркос свему, суђено једа се она наша прелепа сезона никада не заврши. Сијаће на небу плавом бојом на које си се ти, Лука, завек потписао. За кога? За нас“, стоји на крају емотивног писма Сампдорије.
Гост емисије Миљанов корнер био је министар спорта Зоран Гајић.
Ђанлука Вијали - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Преминуо Ђанлука Вијали
Роберт Јарни - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Хрват о чувеном дуелу са Југославијом: „Није болело“
Контролна соба система за видео-помоћ судијама - ВАР у Међународном центру за емитовање Светског првенства у фудбалу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
СПОРТ
Судијски експерт за Спутњик: „Крију се иза технологије!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала