- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакове „стотке“ – на три континента и једном острву

© AP Photo / Kelly BarnesНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић ће у недељу ујутру против Американца Корде јурити прву титулу у 2023. години у финалу турнира у Аделејду. Оно што је најважније је да је српски тенисер већ исписао историју и то победом у четвртфиналном дуелу над Канађанином Шаповаловим.
Победа у два сета била је укупно 100. тријумф Ђоковића у Аустралији. Тако је најмањи континент на свету заузео место у историјским књигама као покорен од стране Србина.
Поред Аустралије, Ђоковић је 100 и више победа забележио још и на територији САД-а, Уједињеног Краљевства и у Француској.
Дакле, Србин суверено влада на чак три континента и једном острву, што је аргумент више у расправи око тога ко је највећи тенисер свих времена.
За оне који воле прецизне бројке, Новак је у САД славио укупно 217 пута, у Уједињеном Краљевству се радовао 141, у Француској 140 и у Аустралији 101.
Ноле ће на предстојећем Аустралијан опену покушати да освоји десети пехар и тиме се изједначи са Рафаелом Надалом по броју гренд слемова (22).
„Циљ је да досегнем врхунац форме у Мелбурну. Ту желим да играм свој најбољи тенис. У овој фази моје каријере, после свега што сам постигао, сваки велики турнир је шанса да испишем историју. Наравно да је то велики изазов за мене, али и мотив је огроман. Не недостаје ми ни мотива ни инспирације да играм најбоље што могу“, поручио је Ђоковић.
Пре тога очекује га сутрашње финале Аделејда са Американцем Себастијаном Кордом (08.30 часова).
Први овосезонски гренд слем, Аустралијан опен, игра се од 16. до 29. јануара.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
СПОРТ
Русу досадило да губи – „Надам се да Новак неће бити на мојој страни жреба на Аустралијан опену“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
СПОРТ
Нолетова повреда која брине пред Аустралијан опен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала