- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најбољи на свету се повукао, Новак може до првог места – Шпанац помогао, али постоје две претње

© AP Photo / Kelly BarnesНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Пред полуфинални дуел Новака Ђоковића и Данила Медведева на турниру у Аделејду, огласио се Карлос Алкарас, шпански тенисер, који је објавио да неће играти на Аустралијан опену због повреде. Одлука талентованог Шпанца утиче и на Новака јер ће српском асу бити отворен пут за повратак на прво место АТП листе.
Карлос Алкарас, први рекет света, неће играти на Аустралијан опену иако је деловало да се опоравио од повреде. Млади Шпанац објавио је да се случајно повредио на тренингу и да неће бити у стању да учествује на првом Гренд слему у години.
„Баш када сам био на врхунцу у предсезони, случајно сам доживео повреду на тренингу, и то због неприродног кретања. У питању је мишић десне ноге. Напорно сам се спремао за Аустралијан опен, али нажалост нећу моћи да играм на турниру. Тешко је, али морам да будем оптимиста, оправим се и гледам унапред. Видимо се 2024. на Аустралијан опену“ написао је Алкарас.
Талентовани шпански тенисер не брани пуно бодова у Аустралији јер је на првом Гренд слему у сезони прошле године испао већ у трећем колу, али би изостанак сада могао скупо да га кошта.
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, има велику прилику да се врати на прво место на АТП листи уколико испуни два услова.
Српски ас тренутно има 4.840 бодова, а уколико у Аделејду подигне трофеј на Аустралијан опен иде са 5090 бодова.
С обзиром да Алакрас који има 6.820 поена неће играти, Новаку су највеће претње Каспер Руд и Стефанос Цицицпас, јер Карлосовим одустајањем Грк и Норвежанин такође имају шансу да се попну на врх.

Новаку је потребно да освоји турнир у Аделејду, а потом и подигне јубиларни десети пехар на Аустралијан опену, што би га довело поново на прво место. Међутим, уколико Новак не успе да подигне оба трофеја, а то уради Циципас, грчки тенисер биће нови први рекет света.

Руд је у најбољој позицији, међутим од тројице тенисера он је најмање фаворит. Норвежанину је довољно да уђе у финале Аустралијан опена јер за Алкарасом заостаје само 1.000 бодова.
Реалне шансе имају и Циципас и Руд, али треба узети у обзир да је Новак у Аустралији увек највећи фаворит јер је на том Гренд слему освојио чак девет титула по чему је најуспешнији тенисер у историји тог турнира.
Новак због повлачења Алкараса има још једну олакшавајућу околност. Рафаел Надал биће први носилац на Аустралијан опену, што значи да се сви тенисери померају за по једно место, односно Новак ће бити четврти.
Српски ас и Шпанац који брани трофеј због тога неће моћи да се састану пре полуфинала Аустралијан опена.
Прво место је близу, али корак по корак. Прво да сачекамо да се заврши турнир у Аделејду.
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
У позадини Чајковски, а Новак виче „Појачај“ – како је српски ас због Руса постао ментална громада
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Новак му се диви, а он је најбољи тенисер у својој категорији – Спутњик представља магичног Стефана
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Ђоковић баш поштује Руса: „Надам се сјајној борби против гренд слем шампиона“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала