- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Зеленски увео санкције генералном директору и главној уредници „Русија севодња“

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
У Украјини су уведене санкције против генералног директора медијске групе „Русија севодња“ Дмитрија Кисељова и главне и одговорне уреднице ове медијске групе и телевизије РТ Маргарите Симоњан.
Указ о одлуци Савета за националну безбедност и одбрану Украјине од 6. јануара 2023. године о примени и измени личних специјалних економских и других рестриктивних мера (санкција) потписан је и објављен на сајту украјинског председника Владимира Зеленског у суботу.
Санкције, између осталог, подразумевају блокирање имовине, ограничење трговинских операција, ограничење, делимичан или потпуни прекид транзита ресурса, летова и транспорта преко територије Украјине, спречавање повлачења капитала из Украјине, суспензију економских и финансијских обавеза, забрану учешћа у приватизацији и закуп државне имовине.
Осим тога, на списку ограничења су забрана или ограничење уласка страних невојних бродова и ратних бродова у територијално море Украјине, потпуна или делимична забрана трансакција хартијама од вредности, забрана преноса технологије, права на објекте права интелектуалне својине, прекид културне размене, одбијање давања и укидање виза за резиденте страних држава, лишавање државних награда Украјине, друге облике прослава, забрана стицања земљишне својине.
Зеленски је увео санкције против још 119 држављана Русије, углавном личности из културе, међу којима су и режисер Никита Михалков, уметници Евгеније Петросјан, Михаил Галустјан, Дмитриј Билан и Филип Киркоров, као и филозоф Александар Дугин.
Санкције су уведене на 10 година.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала