- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прљав потез Зеленског – Украјина забранила свом рекордеру улазак у земљу

© Sputnik / Антон ДенисовАнатолиј Тимошчук
Анатолиј Тимошчук - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Анатолију Тимошчуку, прослављеном украјинском репрезентативцу забрањен је улазак у Украјину у наредних десет година, док ће све у његовом власништву бити замрзнуто односно фудбалер неће моћи тиме да располаже док се одлука не промени.
Након што је Фудбалски савез Украјине донео одлуку да Тимошчуку избрише сва достигнућа и укине му тренерску лиценцу, рекордер по броју наступа у националном дресу Украјине више неће моћи ни да уђе у своју домовину.
Владимир Зеленски потписао је указ којим је санкционисао јавне личности међу којима је и Тимошчук. Фудбалер је Украјинце наљутио када није желео да се огласио поводом ситуације у својој земљи и наставио је да ради као помоћни тренер Зенита у Санкт Петербургу.
Указом се Тимошчуку не само забрањује улазак у земљу у наредних десет година већ ће му сва имовина и све под његовим именом бити замрзнуто.
Након што су га избрисали из историје, Тимошчуку су Украјинци изрекли и доживотну забрану бављења фудбалом у домовини.
Тимошчук је за Украјину одиграо 144 утакмице и тако постао рекордер са највећим бројем утакмица у националном дресу те земље после чега је добио награде Почасног мастера спорта у Украјини као и награду Ордена храбрости трећег реда.
Реал - Виљареал - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
СПОРТ
„Kраљ“ је поништио своју историју после 121 године – и платио цех
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала