- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дечак из Пирота упуцан у лову, идентификован ловац

© Sputnik / Лола ЂорђевићВозило хитне помоћи
Возило хитне помоћи - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Тринаестогодишњи У. П. из Пирота, кога је отац повео у лов, погођен је из ловачке пушке са 5 метака, сачмаром. Колима Хитне помоћи око 14 часова довезен је у пиротску болницу, преносе медији.
С обзиром на дечакове повреде, установљено је да је на њега испаљено више хитаца, према незваничним информацијама чак пет и то из сачмарице.
„Након хируршког збрињавања и дијагностичког ЦТ у Пироту довезено је у Ургентни центар УКЦ Ниш. Дечак је свестан, оријентисан и комуникативан“, саопштено је из ове здравствене установе.
Дежурни хирург др Жарко Тодоровић са својом екипом одлучио се на хитан хируршки захват. Дете је било у стању шока.
Имао је повреде главе, грудног коша, трбуха, јетре, прострелну рана бутине, повреду главе са преломом лобање. Одмах је реанимиран. Имао је унутрашње крварење јетре које је заустављено, што је било пресудно.
Скенер је указао на додатне повреде које се у болници у Пироту нису могле решити. Урађена је дијагностика и у стабилном стању дечак је послат у УКЦ Ниш, одмах после операције која је трајала скоро два сата.

Идентификован ловац

Како је потврдио Љубиша Станковић, управник ловишта где је дошло до несреће, осумњичени за несрећу је био у групи ловаца која је данас на Влашким планинама ловила дивље свиње.
„Малопре сам дошао одозго са терена, горе је још полиција, увиђај се ради како би се утврдило како је тачно дошло до несреће. Зна се ко је пуцао, тај човек је из исте групе ловаца у којој је био и отац дечака. Ја сам такође данас са својим људима био на том терену али смо отишли пре него што су они дошли. На том месту је данас било двадесетак ловаца, међу којима тај дечак, његов отац и човек који је упуцао тринаестогодишњака. Нејасно је како тај ловац није видео дечака јер је малишан имао прслук који се надалеко види и носи се баш како би се избегле овакве ситуације. Нажалост, сведоци смо да се сваке године деси понека несрећа у лову, ово је посебно тешко јер се ради о детету. Не могу да причам о околностима овог догађаја јер их заиста не знам, полиција ће одрадити свој део посла и утврдити шта се и како се десило“, казао је Станковић.
На питање да ли је дозвољено водити малолетнике у лов, Станковић каже да је овај догађај био повод да се о томе разговара међу ловцима.
„Баш смо сада о томе дискутовали, у закону о томе не пиште ништа па многи ловци са собом воде децу. То је постало веома често, ето видите на Фејсбуку*, многи малишани постављају слике из лова. По мени то није у реду, не би требало децу водити у лов како би се спречило да се деси ово што се данас догодило. Страшно смо узнемирени, надамо се да ће дете бити добро, дечаков отац је полицајац, могу мислити како је њему“, рекао је управник ловишта.
У нишком Универзитетском клиничком центру потврђено је да је дечак примљен са прострелном раном у пределу бутине и бедрене кости, повредом главе, грудног коша и абдомена.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала