- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Лула да Силва: Варвари и фашисти ће бити кажњени

© AP Photo / Andre PennerЛуиз Ињасио Лула да Силва
Луиз Ињасио Лула да Силва - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва рекао је да ће присталице Жаира Болсонара који су насилно упали у Конгрес, зграду Председништва и Врховни суд, бити пронађени и кажњени. Лула је због вечерашњих догађаја донео указ о интервенцији федералних снага.
Лула да Силва назвао је присталице Жаира Болсонара „варварима и фашистима“.
„Оно што се данас десило у Бразилији је варварство. Сви који су учествовали у нередима биће пронађени и кажњени. Сматрам да је данас дошло до сигурносног пробоја. Изгреднике можемо назвати фашистима, фанатицима и учинићемо све да нађемо њихове финансијере, биће кажњени у складу са законом најоштрије“, поручио је Лула.
Интервенција федералних снага је посебан режим који дозвољава, између осталог, употребу војске за одржавање реда и закона.

Ухапшено 150 људи

Најмање 150 људи ухапшено је ове недеље због учешћа у антидемократским актима и упада у зграде Националног конгреса, Палате Планалто и Федералног врховног суда.
Како је саопштила Законодавна полиција, сви су ухапшени у згради Сената.
Раније данас, присталице бившег председника Бразила Жаира Болсонара пробиле су безбедносну блокаду и упале у Национални конгрес, зграду Председништва и Врховни суд у знак протеста против изборне победе Луле де Силве који је положио заклетву прошле недеље.
Присталице бившег председника Жаира Болсонара упадају у Национални конгрес у знак протеста против избора Луиза Инасија Луле да Силве, који је положио заклетву 1. јануара 2023. Бразилија, 8. јануар 2023. - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СВЕТ
Болсонарове присталице упале у Конгрес и зграду Председништва: Позивају на војну интервенцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала