- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија домаћин Европског првенства у боксу 2024. године

© PixabyСрбија - илустрација
Србија - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Европско првенство у боксу 2024. године биће одржано у Београду, одлучила је Европска боксерска федерација (EUBC). Најбољи такмичари племените вештине надметаће се у "Београдској арени" у марту 2024. године.
Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин рекао је за агенцију Танјуг да је то још једно признање, после одличне организације Светског првенства 2021. године.
„Добили смо поверење да организујемо спектакл у новом формату, са свим елементима 21. века и да покажемо поново да је Београд спортски град, а Србија земља 21. века“, рекао је Борвчанин.
Шампионат Европе биће идеална прилика и да српски боксери, пред домаћом публиком, освоје велики број медаља.
„Сигурно смо сви окренути ка томе, наша школа бокса протеклих пар година ради како треба, наши боксери доносили су медаље са свих кадетских јуниорских и омладинских шампионата, а сада су кандидати да освоје медаљу, а зашто да неко не буде и првак Европе. Имамо Сару Ћирковић, Растка Симића, Мемића, Аметовића, ту се Агејев, Мирончиков, Абасов, Драгана Јовановић. Имамо све предуслове за врхунски резултат", истиче први човек српског бокса.
После перфектне организације шампионата света, као и других такмичења и бројних комплимената са највишег нивоа, Боровчанин је уверен да ће организација првенства Европе бити још боља.
„Верујем у још већи спектакл, уз подршку коју свих ових година имамо од председника Александра Вучића успели смо да направимо све те догађаје и да се позиционирамо у свету као селекција којој нико не жели на мегдан, постали смо 'лош жреб' за друге. Имамо све услове за тренинг, за све што је потребно да се напредује. За Европско првенство имаћемо посебну подршку, не само да бисмо направили велики спектакл, него и да би после такмичења у Србији остало много џакова, рингова, свега што је потребно за рад наших боксера, наглашава Боровчанин и додаје:
„Шампионат Европе је много више од онога што је сам догађај. У мају креће изградња Националног тренинг центра, имаћемо одличне услове, како би у наредних деценију или две наши боксери могли само да напредују. Ове године почињу квалификације за Олимпијске игре, дубоко верујем у наше боксере и боксерке да ће изборити квалификационе норме и достојанствено предтављати Србију у Паризу", поручио је Боровчанин.
► Погледајте емисију „Миљанов корнер“.
Јелена Јанићијевић, боксерска
 - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
СПОРТ
Српска краљица бокса постала европска шампионка
Бојана Дрча - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
СПОРТ
Родила је Рељу, „скувала“ злато за Србију и воли Русију – Бојана за Спутњик: „Нисмо се предале!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала