Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Стране службе су нас уништиле са литијумом, Београд је за Нову годину био пун шпијуна

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Стране службе су нас уништиле са литијумом, спречиле су нас да искористимо ту компаративну предност коју имамо, рекао је председник Србије Александар Вучић.
„Није то био само компанијски рат Рио Тинта и неких других компанија, то је био напад на Србију. Неки људи су веровали да тако бране Србију“, рекао је Вучић о побуни против експлоатације литијума у Србији.
Он је додао да су нас „стране службе уништиле са литијумом".
„Зауставиле су за пет година развој Србије, спречили нас да искористимо ту компаративну предност коју имамо. Ми смо били глупи и наивни, поверовали смо, а они нису желели да дозволе да Србија оствари ту предност јер Србија се мора свести на просек раста у региону“, објаснио је председник Србије и додао да се „грешке скупо плаћају“.
Вучић, гостујући на ТВ Пинк, рекао да је Београд за Нову годину био као Казабланка, јер никада толико шпијуна није било код нас.
„Немојте да сметнете са ума, за Нову годину и Божић Београд је био као Казабланка. Рекорд смо постигли, шпијуни су окупирали све хотеле. Приватне смештаје куће, зграде виле. У Београду то није забележено од Другог светског рата па до данас“, открио је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала