Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Аустрија: Пао број илегалних миграната захваљујући Србији

© Фото : OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEПретрес миграната у Хоргошу
Претрес миграната у Хоргошу - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Број илегалних миграната у Аустрији значајно је опао од средине децембра до првих дана 2023. услед одлуке Србије о укидању безвизног режима за држављане Индије и Туниса, саопштило је аустријско министарство спољних послова.
Број миграната који су илегално прешли у Аустрију у том периоду опао је за 70 одсто. Током 2022, поднето је око 30.000 захтева за азил из те две земље, а од краја октобра грађани Индије и Туниса подносили су око 1.000 захтева недељно. Последњих недеља, тај број пао је на 300, наводе из аустријског министарства.
„Између осталог, разлог за то је одлука Србије да укине безвизни режим са Индијом и Тунисом. Око 80 одсто људи из Индије и Туниса у Аустрију је стизало преко Србије. За пребацивање у Аустрију из Србије Индијци и Тунишани плаћали су између 2.000 и 5.000 евра кријумчарима људи. Сада је кријумчарима људи укинута основа њиховог пословања“, рекао је министар Герхард Карнер..
Министарство истиче да је смањењу броја илегалних миграната допринела и интензивна контрола полиције како на тлу Аустрије, тако и Мађарске у оквиру операције "Фокс".
Мигрантски камп на обали Тисе у Руском Крстуру - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СРБИЈА
Зашто је важан договор Србије, Мађарске и Аустрије о илегалним мигрантима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала