- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва осуђује нереде бразилске опозиције

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Москва најоштрије осуђује нереде које су организовали представници бразилске опозиције, руско Министарство спољних послова уверено је да се све последице онога што се догодило могу превазићи.
„Најоштрије осуђујемо поступке радикалних представника бразилске опозиције, који су 8. јануара ове године организовали погроме у зградама државних органа који се налазе у главном граду ове земље“, наводи се на сајту руског Министарства.
Напомиње се да руско Министарство полази од неприхватљивости покушаја кршења уставног поретка и изражава подршку бразилском председнику Луису Инасију Лула да Силви, који је ступио на дужност 1. јануара.
„Уверени смо да ће захваљујући његовом ауторитету потврђеном резултатима народне воље и искуству јавне управе успети да се, ослањајући се на демократске темеље државе, превазиђу последице онога што се догодило“, додаје Министарство.
„Уверени смо и у важност очувања унутрашње политичке стабилности у Бразилу, који је наш стратешки партнер, активни члан БРИКС-а и Г20 и који је тренутно члан Савета безбедности УН“, нагласило је руско Министарство спољних послова.
Присталице бившег бразилског председника Жаира Болсонара, који од краја прошле године протестују против резултата председничких избора, заузели су у недељу зграду Конгреса у бразилској престоници и упали у председничку резиденцију, а такође и у зграду Врховног суда, пренели су раније локални медији. Полиција је до вечери успела да очисти владине зграде од демонстраната, а приведено је више од 400 људи.
Присталице бившег бразилског председника Жаира Болсонара упале у председничку палату - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
РУСИЈА
Кремљ о догађајима у Бразилу: Апсолутно подржавамо председника Бразила Лула да Силву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала