Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Нечовештво западњака не зна за границе“: Боцан-Харченко о србофобији на КиМ и злочинима у Донбасу

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмбасадор Русије Александар Боцан-Харченко
Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко навео је да нечовештво западњака не зна за границе, додавши да приштински радикали на челу са Куртијем настављају да подстичу србофобију уз попустљивост Запада, као и да Запад на исти начин гледа кроз прсте на трагедију Донбаса - варварска бомбардовања цивила од стране украјинских радикала.
„Низ етнички мотивисаних напада локалних Албанаца на Србе у покрајини Косово и Метохија током Божићних празника – укључујући на дете од 11 година! – изазива забринутост и сметеност. Желимо повређенима што бржи опоравак“, саопштио је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко у објави на Твитеру.
У саопштењу Амбасаде он наводи да „приштински радикали на челу са покрајинским ‘премијером‘ Куртијем настављају да подстичу србофобију уз попустљивост западњака“.
„С тим у вези желим да истакнем да је одговор КФОР-а у којем је одбијен захтев Београда да пошаље у покрајину српске полицајце и војнике ради обезбеђења безбедности сународника, а сходно резолуцији 1244 СБ УН, стигао је, бахато и цинично, заправо увече 6. јануара, одмах након атентата на српску децу који је извршио косовски Албанац“, рекао је Боцан-Харченко.
Он наводи да ретки представници ЕУ који као да су пробали да прокоментаришу почињене на Косову злочине, прећуткују околности онога што се десило и додаје да самим тим „они деле одговорност за наставак курса Приштине на застрашивање српског становништва, односно његово протеривање из покрајине“.
„На исти начин Запад гледа кроз прсте на трагедију Донбаса, варварска бомбардовања цивила од стране украјинских радикала. Колико деце је убио кијевски режим оружјем испорученим из САД и држава ЕУ – погледајте на ‘Алеју анђела“! Нечовештво западњака не зна за границе, као и њихово стално повлађивање неделима својих штићеника“, закључио је амбасадор.
На београдском аеродрому Никола Тесла данас је подигнута највећа државна застава Србије, величине 72 метра квадратна. - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
СРБИЈА
Како амбасадори великих земаља виде Србију у 2023.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала