- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од мржње до пријатељства – спектакл у Аустралији као нова потврда

© AFP 2023 / ALFREDO ESTRELLAНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић и Ник Кирјос одиграће пријатељски меч на чувеној Род Лејвер Арени 13. јануара, свега три дана пред почетак Аустралијан опена, саопштили су организатори.
Карте за спектакуларни егзибициони меч костаће свега 20 аустралијских долара, а комплетан приход од продатих улазница отићи ће на рачун Фондације аустралијског тениса која ће средства проследити у хуманитарне сврхе.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос требало је да се састану у Дубаију, али се Новак тада повукао због лакше повреде што је разочарало и разбеснело навијаче. Ипак, створили су се услови за спектакл у којем ће Аустралија имати прилику да ужива непосредно пред почетак првог календарског Гренд слема, заказаног за 16. јануар.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос тренутно имају фантастичан однос, пун поштовања, постали су пријатељи, иако је претходно темпераментни Аустралијанац био дежурни критичар српског тениског аса.
Њихова прича од мржње до пријатељства добила је заокрет од 180 степени након што је Кирјос стао на Новакову страну након што му је Аустралија окренула леђа и забранила му 2022. године да игра у Мелбурну због тога што није вакцинисан.
Новак Ђоковић и Јерик Иљасов - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СПОРТ
„Скромност и једноставност, то је Новак!“ – Јерик из Казахстана за Спутњик о љубави према Ђоковићу
Један од ретких са Тура који су имали шта да кажу и да подрже истинског шампиона Ђоковића, био је управо Ник, који је познат као особа без длаке на језику.
Његов, пре свега, људски гест добија на тежини ако се узме у обзир да је директно говорио против своје земље, пружајући подршку Ђоковићу у најтежем тренутку у његовој великој каријери.
И не само што је јавно подржао Новака, већ му је слао и поруке подршке и управо од тада су постали пријатељи што константно и потврђују, а спектакл на Род Лејвер Арени је тренутно најбољи пример за то.
Егзибициони меч заказан за 13. јануар биће прво укрштање рекета Ђоковића и Кирјоса још од фантастичног финала на Вимблдону, када је српски тениски ас изашао као победник.
Иначе, Новак је заказао и први тренинг у Мелбурну, а интересантно да ће то бити против Руса Данила Медведева којег је савладао у полуфиналу турнира у Аделејду, где је после у финалу био успешнији и од Американца Себастијана Корде, освојивши титулу.
Новак Ђоковић, Дејан Петровић, Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СПОРТ
Ђоковић је дошао, играо и победио – а све је почело ракијом и печењем пре 18 година
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СПОРТ
Белорускиња закорачила трофејом у 2023. годину
Јапанска тенисерка Наоми Осака током Олимпијских игара - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СПОРТ
Нови ударац за Аустралијан опен – још једна шампионка се повукла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала