- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Џавелина, Искандер и Сармат: „Милитаристичка“ имена за децу – нови тренд у Украјини

CC0 / / Порођај
Порођај - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Министарство правде Украјине објавило је списак најнеобичнијих и најпопуларнијих имена које су родитељи бирали за децу у 2022. години. Међу онима која привлаче највише пажње су Џавелина, Искандер и Сармат – по аналогији према америчким и руским оружаним системима.
Како се наводи у извештају, на листи „оригиналних“ мушких имена нашли су се Искандер, Волислав, Марс, Велеслав, Ахилес, Сармат, Светозар, Нимрод, Калеп, Ларс, Саркис, Стилијан, Хуго, Никодим, Нектарије.
Међу „оригиналним“ женским именима издваја се Џавелина. Следе је Мечта, Луна, Квита, Уљпана, Мантикора, Николоз, Русалина, Јунија, Марела, Сладислава, Авитаљ-Азалина.
Са друге стране, најпопуларнија мушка имена била су Артјом, Дмитриј, Иван, Максим, Михаило, Данило, Владислав, Александар, Андреј, а женска – Ана, Анастасија, Вероника, Софија, Александра, Марија, Викторија, Милана, Соломија, Варвара, Ева.
Подсећања ради, „џавелин“ је амерички противтенковски ракетни систем који се налази у служби Оружаних снага Украјине, док су „искандер“ и „сармат“ руски ракетни системи.
У новембру прошле године министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио је да очекује „повећање наталитета у земљи због нестанака струје“.
Божић у Русији - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
ДРУШТВО
Алило, сочељник, дидух, Гана и Киахк: Божић у православном свету /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала