- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда га јурила годину дана, он завршио у Суботици

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Трансфер дана у српском фудбалу стиже са севера наше земље, односно из Суботице. Доскорашњи везиста Шерифа из Тираспоља Едмунд Адо, који је дуго био на мети Црвене звезде, договорио је сарадњу са Спартаком.
Годину дана шампион Србије се интересовао за услуге фудбалера из Гане, који је био део шампионске екипе Шерифа која је играла Лигу шампиона и он је стигао у српски фудбал, али не на Маракану, већ је завршио у Суботици.
Адо је играо и побеђивао против Реал Мадрида, Шахтјора и био је битан шраф у машинерији молдавског тима, али није дошло до договора Црвене звезде и Шерифа.
Двадесетдвогодишњи репрезентативац Гане играо је те сезоне све европске мечеве, али је после тога уследио пад форме, склоњен је из прве поставе, преселио се на клупу и на крају је напустио Шериф као слободан играч.
„Адо је огромно појачање за наш клуб и верује да ће се већ током припрема потпуно уклопити у екипу и показати сав свој квалитет. иако није играо последњих шест месеци, сигуран сам да ће брзо ући у форму и пружати добре партије. Веома смо задовољни што смо успели да доведемо играча који има 12 утакмица у Лиги шампиона, победу против Реала у мадриду и који је 'А' репрезентативац Гане. А притом је веома млад и има огроман потенцијал. Довођење оваквог играча је такође потврда онога што сам рекао на почетку припрема - Спартак је финансијски веома стабилан клуб, пре свега захваљујући нашем новом председнику и суфинансијеру Гаги Антонијевићу. Циљ Спартака у наставку сезоне је борба за место које води у плеј-оф, уз обавезу да се што раније обезбеди опстанак у лиги и верује да ће нам Адо помоћи у остварењу наших циљева“, гласило је саопштење објављено на сајту ФК Спартак Суботица.
Звезда, која је својевремено нудила чак 1,5 милиона евра, на крају се оријентисала ка другим играчима, док је Едмунд Адо стигао у Суботицу, где је прво тренирао са Спартаком, да би клуб затим објавио на друштвеним мрежама да је бивши члан Шерифа њихов нови фудбалер.
„Суботички голубови“ ће припреме за наставак Суперлиге одрадити у Турској, а са екипом ће путовати и Едмунд Адо, који би у случају добрих партија у наставку српског шампионата, врло лако могао поново да западне за око Звезди и да на крају ипак заврши на Маракани.
Алексеј Миранчук – Русија, ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Ко је најбољи руски фудбалер у последњих пет година?
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Звезда стигла до великог појачања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала