- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Откривен документ: Летонија жели уништење Русије

© Flickr / Guillaume SpeurtЗастава Летоније
Застава Летоније - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Министарство спољних послова Летоније означило је уништење Русије као један од приоритета спољне политике земље, пише агенција Спутњик Летонија.
Како је прецизирано, поменута одредба садржана је у извештају о раду Министарства иностраних послова Летоније који је представио шеф дипломатије Едгар Ринкевич.
„Уништење Русије је у интересу Летоније“, наводи се у документу.
Летонија заузима крајње русофобичан став у спољној политици. На пример, крајем новембра посланик Сејма Александар Кирштејнс је изјавио да наводно „не постоји никаква руска нација“, а да је руски језик „настао као дијалект када су Монголи покушали да говоре украјински“. Представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова је констатовала да власти балтичких земаља покушавају да поравнају историјске рачуне са Москвом.
Раније, у августу 2022. године, парламент Летоније прогласио је Русију за „државу која подржава тероризам“. Након ове одлуке и апела да се Русима престану издавати визе, Москва је посаветовала летонским парламентарцима да престану са провокацијама и да се позабаве проблемима у својој земљи.
Летонска застава на улицама Риге - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
РУСИЈА
Руски амбасадор: Министарство иностраних послова Летоније провоцира рат великих размера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала