- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хтели су да Новак прича о мржњи, а он је опет доказао људску величину

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
После освајања првог трофеја у 2023. години и 92. у каријери Новак Ђоковић говорио је о повратку у Аустралију са топлином и тако емотивно да би ретко ко помислио да је управо у тој земљи доживео највећу неправду од почетка каријере.
Долазак Новака Ђоковића у Аустралију поново је крајем 2022. године био под знаком питања, али је Ендрју Албанез на време укинуо трогодишњу забрану уласка у земљу српском тенисеру и спречио нову срамоту.
Прошле године, Новак је депортован из Аустралије због одлуке да се не вкаицнише иако је имао медициснко изузеће, а депортацијом је како закон налаже добио забану да уђе у ту земљу у наредне три године.
Када је драма крајем прошле године окончана, Новаков повратак чекао се са нестрпљењем и он није могао да буде бољи јер се српски ас вратио освојивши трофеј у Аделејду.
Док се од њега очекивало да по доласку у земљу из које је протеран прича о свему лошем што га је задесило, српски ас урадио је супротно и по завршетку турнира у Аделејду истакао да једно лоше искуство не може да га натера да заборави сва добра.
„Потпуно сам уживао на терену и ван њега, сви људи који су дошли да ме гледају и пружили ми много подршке и љубаве учинили су да мој боравак у Аустралији буде још бољи и позитивнији. Никада нисам и као што сам рекао и на првој конференцији немам никакве замерке. Рекао сам вам да има далеко више позитивног искуства да би их све одбацио због онога што се десило прошле године“, рекао је Новак.
Српски ас додао је да се у Аустралији осећа пријатно и да по доласку није наишао на непријатне коментаре нити ружне речи.
„Нисам имао ниједно непријатно искуство. Свака особа коју сам упознао била је пуна подршке и љубазности, због чега немам потребе да се осећам другачије од онога како се они опходе према мени“, закључио је Ђоковић.
Често се међу љубитељима белог спорта Новаково име провлачи као пример за ментално најјачег играча, а српски тенисер сваким даном несвесно ту тврдњу изнова доказује.
Колико је потребно снаге да о земљи из које је протеран и то као деветоструки шампион он не каже ниједну ружну реч, нити помене шта је доживео, то само Новак зна.
У Аделејду је дочекан сјајно окружен великим бројем навијача, али далеко већи број људи чека га у Мелбурну. На Аустралијан опену Новак важи за једног од фаворита и миљеника публике, али не треба да изненади уколико се на трибинама нађу и гледаоци који не воле подржавају српског тенисера.
Пре него што је Албанез укинуо забрану уласка у земљу Ђоковићу, анкете су говориле о томе да постоји одређени број људи који верују да је забрана требала да остане.
Шта је права истина видећемо 16. јануара, односно када буде почео Аустралијан опен.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Новак као фудбалер – дилеме није било: Првак света са Србијом!
Српска тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Олга иде ка циљу у Аустралији, крај за Наталију
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Распродате карте за спектакл Ђоковић – Кирјос уз Никову поруку: „Лош сам за спорт“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала