- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски командир открио план украјинске војске о офанзиви на Ростов на Дону /видео/

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајински војник патролира у хуманитарном центру у Авдејевки.
Украјински војник патролира у хуманитарном центру у Авдејевки.  - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Команда Оружаних снага Украјине планирала је офанзиву на руске градове Ростов на Дону и Таганрог у Ростовској области, сведоче белешке на мапама које су пронађене у напуштеним украјинским позицијама код Авдејевке.
Карте су штампане по шаблону из периода Совјетског Савеза и на њима се виде совјетски топоними, између осталог, град Маријупољ је означен као Жданов. На врху су унете напомене о положајима украјинске и руске војске током специјалне војне операције.

„Шта се види: Ростов на Дону, напомене, маршруте, Доњецк, Луганска Народна Република и Харков, јединице се крећу и према нашој страни и према другој страни. Обележен је правац кретања или технике или непријатељских снага. Једна од дестинација је Ростов на Дону и Таганрог. То је, можда, оно што желе да заузму“, рекао је руски командир.

Како је он појаснио, карте су пронађене приликом обиласка позиција код Авдејевке, у кућама у којима су се налазиле команде непријатеља. Карте су предате експертима који су закључили да су ознаке о офанзивама унете најкасније током јула 2022. године.
Како је он појаснио, на картама се може видети велики број ознака „+6°“, што сведочи о томе да су кориговани подаци са старих карата у складу са тачнијим географским подацима.

„Могуће је да то означава углове и степене који се додају сваком правцу, с обзиром на то да су карте старе, а информација је на њих недавно дописана. Вероватно су они за себе уносили неке корекције и напомене о правцу кретања“, додао је руски командир.

Војне вежбе снага ОДКБ у Таџикистану  - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Специјална операција у Украјини
Руска војска спречила планове Кијева да изврши терористичке нападе на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала