- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Свечана академија у Брчко Дистрикту поводом Дана Републике Српске /фото/

Пратите нас
У Брчко Дистрикту је поводом Дана Републике Српске одржана Свечана академија, а председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да 9. јануар треба да се поштује и слави без обзира на претње које је данас добио.
„Дан Републике је несумњива чињеница, ја нећу да устукнем, ми нећемо да се повучемо“, рекао је Додик на прослави Дана Републике у Брчком.
Истакао је да Српска није земља из ината већ народна, слободна и загледана у будућност, али свесна себе и своје историје.
Истичући да су Срби у Брчком за Српску једнаки свим грађанима Републике Српске, Додик је најавио велике пројекте изградње трасе ауто-пута на овом подручју које је Српска спремна да финансира, као и на изградњу гасовода који би обезбедио јефтин енергент.
Обележавању Дана Републике у Брчком присуствовали су и премијер Радован Вишковић, министри, народни посланици, челници дистрикта и бројни грађани.
Председник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић пожелео је на 31. рођендан Републике да Српска јача и да буде вечна и истакао да се, упркос специфичном статусу дистрикта, Срби у Брчком не одричу свог идентитета, преноси РТРС.
„Република Српска је рођена 9. јануара и свако оспоравање континуитета је правно неутемељено, Дан Републике се не слави само тамо где нема Срба“, рекао је Милић.
Беседник на свечаној академији Часлав Копривица је рекао да је слобода кључни предуслов опстанка Срба западно од Дрине, а слободна и недељива Република Српска оличење сигурности за српски народ у БиХ.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
РЕГИОН
Додик: Нећу устукнути од обележавања Дана Републике Српске упркос претњама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала