- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Бостону се одржава највећи скуп сатаниста

© AP Photo / The Satanic Temple Статуа Сатане
Статуа Сатане - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Америчка црква „Сатански храм“ ће у част десетогодишњице постојања организовати у Бостону највећи скуп сатаниста у исторји под називом „Сатаникон2023“.
Сатански храм“ догађај посвећује градоначелнику Бостона, демократи Мишел Ву. Она је такву част добила након што групи није дозвољено да изговори сатански проглас у градској скупштини Бостона.
Скуп ће бити одржан 28-30. априла. Према подацима организације, гости морају да носе маске и да поседују потврду о вакцинацији против ковида. Тема скупа је „Ноћ вештица“. Биће организовани и панели, сатански ритуали и „сатанска пијаца“.
Сатански храм је изјавио, да посвећује овај догађај Вуу због њених неуставних покушаја да не дозволи излагање на јавним местима у Бостону.

На исти начин је „Сатански храм“ посветио конференцију 2022. године у Скотсдејлу у држави Аризона, бившем републиканском градоначелнику Џиму Лејну и бившој републиканској саветници Сузани Клап, који су такође одбили захтев да их позову на састанак у градској скупштини.
Они су привукли пажњу у децембру прошле године, када је у граду Чесапик у држави Вирџинија организација поднела захтев за оснивање Клуба сатане као ваннаставне активности за децу у локалној основној школи.
Сатана - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СВЕТ
Сатански храм тужи Индијану због забране абортуса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала