- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Укинуто решење о Светом Стефану и Милочеру

CC0 / Pixabay / Свети Стефан
Свети Стефан - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Привредни суд Црне Горе укинуо је решење од 7. марта прошле године, којим се одређује привремена мера забране ХГ "Будванска ривијера" као и Министарству економског развоја да предузму било какве радње које могу да штете "Адријатик Пропертису" и његовим правима на ексклузивитет и уживање у закупљеној имовини ризорта "Аман Свети Стефан".
Решење од 7. марта прошле године донео је ранији председник Привредног суда Блажо Јованић који је у међувремену ухапшен.
Према сазнањима портала РТЦГ из Привредног суда, веће судије Марије Аџић усвојило је приговор ХГ "Будванска ривијера" и Владе, укинуло решење од 7. марта и поступак вратило на поновно одлучивање.
Решењем од 7. марта прошле године, забрањено је предузимање радњи које подстичу и охрабрују на мењање ограда, инсталација, опреме и елемената које служе као заштита приватности и ексклузивитета у вези са Светим Стефаном, Милочером и плажама.
По мишљењу већа, оспореним решењем намеће се нејасан закључак какве се радње могу предузети, нема доказа да ли су ХГ "Будванска ривијера" и држава предузели неке радње у правцу нарушавања ексклузивитета, а посебно ако се зна да је поступак за утврђивање јавног интереса за екпропријацију катастарске парцеле у државини "Адријатик Пропертиса" покренула Општина Будва а не Влада или "Будванска ривијера".
При томе није јасно, по мишљењу већа, зашто се привремена мера одређује хотелској групи "Будванска ривијера" када она није уговорна страна у уговору којим се одређује закуп имовине о којој је ријеч.
Решењем од 7. марта наводи се да прва врста радњи које су изричито забрањене Привременом мером јесу све радње које могу штетити праву коришћења ризорта "Аман Свети Стефан", укључујући уклањање ограда, инсталација и опреме и покушаје промене права на ексклузивност коју уживају гости ризорта.
"Друга врста радњи које су изричито забрањене Привременом мером су предузимање било каквих радњи које могу подстаћи трећа лица да предузму акте насиља или вандализма над имовином датом у закуп Адријатику, укључујући и измене на имовини ризорта 'Аман Свети Стефан'", казали су из ове групације.
Међународни арбитражни суд у Лондону одбио је у септембру захтев државе Црне Горе да се отвори град хотел "Свети Стефан" и Вила "Милочер".
Плаже Светог Стефана  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
РЕГИОН
Суд у Лондону одбио захтјев да се отвори Свети Стефан, Паштровићи траже враћање држави и грађанима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала