- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вероникин спектакл у Аустралији – три сата борбе и 20 „ракета“ за победу над Викторијом!

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВероника Кудерметова
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
После невероватне борбе која је трајала скоро пуна три сата Вероника Кудерметова, руска тенисерка, савладала је Викторију Азаренку, прослављену Белорускињу, резултатом 2:6, 7:6, 6:4 и пласирала се у друго коло турнира у Аделејду. Рускиња је имала импресивну статистику на крају меча, а преокретом је стигла до друге победе над икуснијом противницом.
Меч је боље отворила Вероника Кудерметова, прва је стигла и до брејка, али је искусна Азаренка одмах узартила и ушла у незаустављив ритам.
Преломни тренутак био је пети гем у ком је Кудерметова успела да спаси четири брејк лопте, али не и пету којом је Белорускиња дошла до предности.
Међутим, од другог сета руска тенисерка почела је да игра фантастичан тенис. Није најбоље читала сервисе противнице, али то јој није правило већих потешкоћа јер је сву снагу пресумерила на свој сервис.
Колико је добро Кудерметову служио сервис показује и статистика према којој је руска тенисерка имала 20 ас сервиса. У другом сету играло се без брејка, а у тај-брејк је несигурније ишла Рускиња.
Захљајући винерима којих је на крају меча имала чак 50, Кудерметова се опет вратила и изједначила у сетовима, што је значило да драма иде у трећи чин, али и трећи сат.
Руска и белоруска тенисерка играле су без брејк лопти све до деветог гема када је Кудерметова искористила трећу шансу и одузела сервис Азаренки. У наредном гему је без проблема успела да сачува свој сервис и на крају однесе победу после три сата борбе и великог преокрета.
Да победа буде још лепша за Рускињу, Кудерметова је на меч лопту одиграла снажан и изузетно прецизан форхенд којим је ставила тачку на дуел са Азаренком и победила је по други пут у каријери.
У осмини финала Кудерметова се састаје против Екатерина Александрове, сународнице која је претходно елиминисала Жем Фоурлис.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Хтели су да Новак прича о мржњи, а он је опет доказао људску величину
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Новак као фудбалер – дилеме није било: Првак света са Србијом!
Српска тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Олга иде ка циљу у Аустралији, крај за Наталију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала