- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Здравствено стање Никите Михалкова се погоршава

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаНикита Михалков
Никита Михалков - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Погоршало се здравствено стање познатог филмског редитеља Никите Михалкова, који се налази у болници. Упала плућа се проширила, а хронични проблеми са срцем су се погоршали, јављају медији.
Михалкову је дата комплексна терапија и урађени су му тестови на грип и корона вирус, који су испали негативни. И поред тога, лекари су му дијагностиковали идиопатску упалу плућа.
Такође се наводи да су лекари успели да избегну појаву срчаног удара код Никите Михалкова, пошто му је на време дијагностикована атријална фибрилација. Лекари прате стање пацијента. За сада нема опасности по живот.
У међувремену, Михалков је саопштио да за сада остаје у болници, да је под лекарским надзором и да прима неопходну терапију.

„Желим да кажем да за сада остајем у болници, да се настављају претраге и да добијам неопходне лекове", навео је Михалков на свом Телеграм каналу.

Режисер је додао да је захвалан свима за подршку и нагласио да, када је реч о његовом здравственом стању, треба веровати само провереним изворима.

„Имајући у виду количину бесмислених информација, које немају много везе с истином, а објављене су у медијима и на друштвеним мрежама, проверене вести о мом здрављу моћи ћете да сазнате, даће бог, из прве руке - на мом званичном Телеграм каналу 'Бегосон'", написао је Михалков.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је да руски председник Владимир Путин редовно добија информације о здравственом стању филмског редитеља. Патријарх московски и целе Русије Кирил саопштио је да се моли за здравље славног режисера.
Никита Михалков је 5. јануара хоспитализован у тешком стању. Касније су се појавиле информације да је имао респираторну инсуфицијенцију због обостране упале плућа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала