- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски новинар: Испорука оружја Украјини је историјски грех према руској војсци

CC BY 2.0 / Flickr / Alex Lovell-Troy / Бугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Испорука оружја Украјини представља историјски грех Бугарске, јер је Русија ослободила земљу од Османлија у Руско-турском рату, изјавио је бугарски новинар Велизар Енчев телевизији „Еуроком“.

„Шаљемо оружје, којим ће бити убијени потомци оних, који су, пре скоро пола века, ослободили Бугарску. То је историјски грех. Бугарска је последња земља која би себи могла да дозволи такву одлуку“, истакао је бугарски новинар.

Он је додао да Бугарска није Пољска, која са Русијом има отежане историјске односе, и није Турска, која има мотиве да води такву политику. Истакао је да је Русија, након петовековне окупације Бугарске, обновила земљу и дала Бугарској оно што она сада има. Енчев је закључио да никакви фондови ЕУ нису обновили Бугарску, већ несебична помоћ Совјетског Савеза.
Према његовим речима, не сме се дозволити да мандат за формирање владе добије партија „Демократска Бугарска“, која је један од главних присталица пружања војне помоћи Украјини. Енчев је изразио жаљење што се Бугарска прикључила тужби Украјине у Хагу против Русије.
Споменик Совјетској војсци у Софији - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
РУСИЈА
Бугарски новинар: Плаћеници нас убеђују да руска војска нема везе са ослобађањем Софије од Османлија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала