- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Изабран нови в.д. директора Позоришта на Теразијама

© Sputnik / Радоје ПантовићГлумац Раде Марјановић
Глумац Раде Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Позориште на Теразијама саопштило је данас да је за његовог новог в.д директора изабран глумац Радослав Раде Марјановић.
Скупштина Града Београда је одлуку о постављању Марјановића донела на седници одржаној 26. децембра 2022. године, а пре њега функцију директора Позоришта на Теразијам обављао је Александар Ђаја, каже се у саопштењу.
Марјановић је играо у Атељеу 212 и Народном позоришту у Београду, а као члан Позоришта на Теразијама остварио је улоге у музичким представама „Сплитски акварел“, „Три фртаља Београда“, „Цигани лете у небо“, „Лутка са насловне стране“, „Кабаре“, „Пољуби ме Кејт“ и другима.
Играо је и у телевизијским серијама сценаристе Синише Павића „Бољи живот“, „Породично благо“, „Стижу долари“, „Бела лађа“ и "Јунаци нашег доба“, а Марјановић је био и члан Управног одбора Позоришта на Теразијама у три мандата, од којих је у једном био и председник.
Књиге - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
КУЛТУРА
Познато ко је у ужем избору НИН-ове награде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала