- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чему Србија може да се нада?

© Фото : Рукометни савез СрбијеРукометаши Србије
Рукометаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Светско рукометно првенство стартује у Шведској и Пољској, репрезентација Србије је један од учесника, а историја променљивих резултата указује на то да се од српског тима може очекивати готово сваки могући исход.
Екипа коју предводи селектор Тони Ђерона је кроз квалификације и двомеч са Словенијом успела да стигне до завршног такмичења, а у првој фази, у Групи Е, чекаће је дуели са Немачком, Катаром и Алжиром.
Како у наредну рунду иду три најбоље пласиране екипе требало би очекивати да се Србија нађе у том друштву, с обзиром на то да је, према прогнозама, само Немачка квалитетнија репрезентација.
Кладионице кажу да су Немци осми фаворити за освајање трофеја, док Србије нема у десет најбољих – налази се на 11. позицији од 32 екипе.
Највеће шансе за титулу дају се Данској, потом Француској па Шведској коју је српски тим недавно савладао у припремној утакмици.
Петорку фаворита комплетирају Шпанија и Исланд, а потом следе Норвешка, Хрватска, Немачка, Египат и Пољска.
Што се тиче ривала Србије, Немачка је свакако највећи, али селектор Тони Ђерона упозорава на екипу са најмањим рејтингом – Алжир.
„Многи мисле да је лако играти са њима јер су били пети на прошлом првенству Африке. На тој позицији су завршили јер им нису играла тројица најбољих играча. Можда су раније били лак противник, али сада то нису“, истакао је Ђерона.
Он је упозорио и због тога што је афричка селекција први ривал Србије на такмичењу, у петак од 20.30, два дана касније, од 18.00 на програму је меч са Немачком, а за крај 17. јануара Србија ће од 20.30 играти против Катара.
„Ово Светско првенство је другачије јер даје прилику да се квалификујете за Олимпијске игре и то је наш примарни циљ! Дефинисан је још у 2020. години и то се није променило. Желимо да дођемо до елиминационе фазе, да играмо четвртину финала, јер ћемо тако моћи да изборимо место на Олимпијским играма и наравно да се боримо за медаљу“, истакао је Ђерона.
Светско првенство ће у среду од 21.00 започети Француска и Пољска.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала