- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Бањалуци 9. јануара рођена Милица Ракић, име добила по симболу НАТО агресије на Србију

CC0 / Pixabay / Беба — илустрација
Беба — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Република Српска на свој 31. рођендан добила је најлепши поклон - 32 најмлађа становника. Једна од тих беба је и девојчица Милица Ракић. Рођена је истог датума када и њена имењакиња и рођака која је трагично страдала 1999. године од НАТО бомби у Батајници.
Девети јануар породицу Ракић донео је посебну радост. У јутарњим часовима славили су рођендан отаџбине, а исти дан и рођење кћерке. Милица је рођена на исти дан као и њена рођака, по којој је и добила име, а која је живот изгубила у НАТО бомбардовању 17. априла 1999. године у Батајници.
"Огромна је повезаност између моје Милице и оне Милице. Прво по имену, друго по датуму рођења, а треће по коренима. Свима нам је драго и искрено смо почаствовани, јер је то девојчица која је мучена и која нас све подсећа на велико страдање Срба", каже за РТРС Миличина мама Маја Ракић.
Породица Ракић потиче из села Колунић код Петровца. О трагичној судбини њихове, тада трогодишње рођаке Милице, писао је цели свет. А 24 године касније, у породици Ракић је рођена још једна Милица. Тако од ове године, Ракићи 9. јануара славе два рођендана.
"Све нас је затекла вест јер је Милица на свет требало да дође два дана касније. Свети Стефан је велики светац и весео дан за све нас, а још више јер је то сећање на покојну Милицу", истиче отац Милан.
На најважнији датум Републике Српске на свет су стигла 32 најмлађа становника. Предсјдник Милорад Додик бебама рођеним на Дан Републике, даровао је златник, јер, је и будућност Републике Српске у рађању - само на тај начин можемо сачувати нашу отаџбину и опстанак српског народа, пише портал РТРС.
Обележавање дана Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
РЕГИОН
Српска прославила Дан Републике: „Ход части“ у Бањалуци, свечани дефиле у Источном Сарајеву /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала