- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Откривено чиме су се отровали рудари код Сјенице

© AP Photo / VISAR KRYEZIUРударско окно у „Трепчи“
Рударско окно у „Трепчи“ - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
До тровања рудара у руднику угља Штаваљ код Сјенице дошло је услед повећане концентрације јамских гасова и недостатка довољне количине кисеоника, показао је прелиминарни извештај републичке рударске инспекције, саопштило је Министарство рударства и енергетике.
Услед откопавања на откопном радилишту дошло је до контакта са откопаним делом јаме, затим до мешања свежег ваздуха и ваздуха из откопаног дела, који има смањен проценат кисеоника, због чега је смањен проценат кисеоника у укупној количини ваздуха у просторији у којој су се налазили запослени, наводи Министарство.
Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић наложила је ванредни инспекцијски надзор због овог догађаја који се десио у руднику Штаваљ 11. јануара у првој смени око девет часова.
У Дом здравља у Сјеници се због здравствених проблема тог дана јавило осам запослених, од којих су три радника задржана на болничком лечењу.
Према последњим информацијама, рудари који су на болничком лечењу осећају се добро и очекује се да, након одобрења лекара, ускоро буду пуштени из болнице, преноси РТС.
Рудник, Донбас - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
ДРУШТВО
Шест рудара примљено у сјенички дом здравља због знакова тровања, тројица од њих превезена у Ужице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала