- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Републиканци траже да се утврди да ли је Бајденов син имао приступ тајним документима

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisХантер Бајден: Како га је тата Џо извукао из невоља у Украјини
Хантер Бајден: Како га је тата Џо извукао из невоља у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
Представници републиканаца у Представничком дому америчког Конгреса послали су писмо Белој кући тражећи да се утврди да ли је син председника САД Џозефа Бајдена, Хантер Бајден, имао приступ поверљивим документима који су недавно пронађени у приватној резиденцији председника.
Представник републиканаца и председник Надзорног одбора Представничког дома, у писму Белој кући објављеном данас, наводи да је адреса на којој су пронађени документи идентична као адреса Хантера Бајдена на његовој возачкој дозволи до 2018. године.
„Надзорни одбор је забринут да је председник Бајден чувао поверљиве документе на истој локацији на којој је боравио његов син док је учествовао у међународним пословима са противницима САД“, наводи се у писму.
Званичници Беле куће нису одмах били доступни за коментар.
Бајденов правни тим је јуче признао да је у његовој кући у Делаверу пронашао поверљиве документе који се односе на време када је Бајден био потпредседник у Обаминој администрацији.
Поверљива документа пронађена су раније и у његовој резиденцији, као и у Бајденовој канцеларији у Вашингтону.
Министарство правде САД је јуче саопштило да ће именовати специјалног тужиоца који ц́е надгледати истрагу о тзв. Бајденовим документима.
Поред овог испитивања, републиканци планирају да покрену испитивање ранијих пословних контаката Хантера Бајдена у Украјини.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
СВЕТ
Поверљива документа пронађена и у Бајденовој кући у Делаверу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала