- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска амбасада: Могуће је да украјинска војска спрема напад хемијским оружјем на наше снаге

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска у Донбасу
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
Могуће је да украјинска војска спрема напад на руску војску уз примену хемијског оружја, саопштила је руска амбасада у Лондону, позивајући се на видео снимак украјинских снага.
„Очигледно је да се на видео снимку који су објавили украјински војници, види како се припремају за употребу хемијског оружја, вероватно, фосгена, који је забрањен Конвенцијом о хемијском оружју УН, против руских војника. Слова ‘ОБ’ означавају ‘отровну муницију’“, наводи се у саопштењу амбасаде.
На снимку који је амбасада објавила на Твитеру виде се балони са исписаним словима на њима ОБи дронови, који се налазе на столу. Балони су већ причвршћени за неке беспилотне летелице.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Деминер у Доњецку - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
РУСИЈА
Како украјинска војска користи забрањене мине против цивилног становништва Донбаса /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала