- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Једна особа избодена ножем у нападу на Београђане на Илиџи, у Кантону Сарајево најавили привођења

CC0 / Пиксабеј / полиција
полиција - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Једна особа из Београда повређена је ножем у инциденту који се догодио у хотелу у сарајевском насељу Илиџа. Премијер Кантона Сарајево Един Форто саопштио је да очекује скоро привођење нападача, а амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић потврдио је да је кантонална полиција обећала да ће нападачи бити приведени у најскоријем року.
Како преноси „Кликс“, позивајући се на учеснике догађаја, нападнута је група родитеља младих фудбалера ФК „Звездара“ из Београда, који учествују на међународном турниру.
Према наводима сарајевског портала, група људи је ушла у хотел и сузавцем напала родитеље фудбалера и покушала да им отме заставу. Родитељи су кренули за њима, али их је напољу дочекала још већа група људи који су били маскирани и имали су бакље и ножеве.
Тада су родитељи поново нападнути, а један од њих је повређен ножем.
Из МУП-а Кантона Сарајево за Кликс је потврђено да је дошло до инцидента, али без навођења детаља.
„Полиција је обавештена да је дошло до нарушавања јавног реда и мира на подручју Илиџе и да је једна особа повређена, према првим информацијама, оштрим предметом, и превезена на указивање лекарске помоћи. Није животно угрожена“, рекао је портпарол МУП-а КС Мирза Хаџиабдић.
Према његовим речима, полиција ради на расветљавању свих околности у вези са овим догађајем.

„Очекујем скоро привођење нападача“

Огласио се и премијер Кантона Сарајево Един Форто који је поручио да очекује скоро привођење нападача на госте из Београда.
„У контакту сам са министром МУП-а Адмиром Катицом и полицијским комесаром Нусретом Селимовићем поводом напада на посетиоце дечијег фудбалског турнира на Илиџи. Сарајево је отворен град. Тако ће и остати“, навео је Форто.
Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић потврдио је за Танјуг да је кантонална полиција обећала да ће у најскоријем року нападачи бити приведени.
Амбасада Србије је, како је навео, упутила захтев свим безбедносним структурама да пруже званичне информације о том догађају.

Секретар фудбалског клуба „Београд“: Ово нема везе са турниром

Секретар фудбалског клуба „Звездара“ Иван Стојимировић испричао је за београдске медије шта се данас догодило у Сарајеву.

„После наше утакмице нападнути су родитељи. Испрскани су сузавцем, а у тој гужви један родитељ је убоден ножем. Он је пуштен из болнице“, каже Иван Стојимировић.

Како је навео, напад је изненадио све присутне и људи су у паници трчали из хотела.
Напоменуо је да су и претходних година хулигани били присутни, али да инцидената није било.
„То је дечји турнир и има доста екипа из Србије, Хрватске и других и треба да буде пријатељски. Ово нема везе са турниром. Имамо заставу на којој пише „Звездара“ ћирилицом, не знам да ли их је то испровоцирало“, рекао је Стојимировић, пренеле су „Новости“.
Стојимировић је потом за РТС изјавио да остају на турниру.
„Деца су безбедно, полиција је у хотелу, нема никакве тензије, настављен је турнир. Остаћемо да завршимо турнир због деце. Сутра се наставља такмичење и после такмичења се враћамо за Београд“, казао је Стојимировић.
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СРБИЈА
Дачић: Тражимо од органа БиХ да казне нападаче на српску децу
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
РЕГИОН
Додик: Најоштрије казнити нападаче на родитеље и децу из Београда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала