- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кишида је само амерички слуга: Медведев се обрушио на јапанског премијера

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Јапански премијер Фумио Кишида понео се као амерички слуга и изневерио је сећање на стотине хиљада жртава нуклеарног бомбардовања Хирошиме и Нагасакија, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Он се осврнуо на заједничку изјаву Кишиде и америчког председника САД Џоа Бајдена у којој се наводи да би нуклеарни напад Русије представљао непријатељски чин против целог човечанства.

„То је тако страшна срамота да чак нећу ни да коментаришем параноју о нуклеарним плановима наше земље. Размислите о овоме. Шеф јапанске владе у понизном, поданичком заносу говори глупости о Русији, изневеривши сећање на стотине хиљада Јапанаца који су изгорели у нуклеарном пожару Хирошиме и Нагасакија. Кишиду апсолутно баш брига што су САД једина земља која је употребила нуклеарно оружје, и што је једина жртва – његова отаџбина“, написао је Медведев на Телеграму.

По мишљењу Медведева, јапански премијер би требало да подсети на то председника САД и захтева покајање због тог ратног чина.

„Али не, Кишида је само амерички слуга. А слуге не могу имати храбрости. Остаје нам само да жалимо Јапанце“, оценио је руски политичар.

Како је додао, „овој генерацији јапанских вазала није својствен концепт части“.
Амерички председник Џо Бајден и јапански премијер Фумио Кишида састали су се у Вашингтону 13. јануара. Након тога су објавили заједничко саопштење у коме се говори, између осталог, о наставку увођења санкција против Русије и пружања подршке Украјини, као и недопустивости примене нуклеарног оружја од стране Русије у Украјини.
Амерички председник Џо Бајден и јапански премијер Фумио Кишида у Белој кући - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
СВЕТ
Бајден и Кишида: Нуклеарни напад Русије био би непријатељски чин против целог човечанства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала