- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

На северу Молдавије пронађени делови ракете

испитивање ракете М-19 - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Молдавије саопштило је да је гранична служба пронашла делове ракете у Бриченском округу на северу републике. Није прецизирано коме ракета припада.

„Патрола граничне полиције данас је пронашла делове ракете у близини граничног прелаза Ларга (Бриченски рејон)“, саопштено је на Телеграм каналу канал Министарства унутрашњих послова Молдавије.

Како је прецизирано, гранична полиција реализовала је план дејстава у ванредним ситуацијама и повећала број полицијских патрола у пограничном подручју са Украјином.
О пронађеним деловима ракете обавештена је хитна спасилачка служба, као и бригада „Бомбтех“ и тужилаштво Бриченског округа. Генерални инспекторат за ванредне ситуације и гранична полиција обезбеђују периметар и припремају помоћ истражним тимовима.
Иначе, ово је трећи забележени случај пада делова ракета на територију Молдавије.

Премијерка: Непоштовање молдавског суверенитета

Премијерка Молдавије Наталија Гаврилица саопштила је да нарушавање ваздушног простора те земље представља непоштовање молдавског суверенитета.
„Изражавам незадовољство због непоштовања суверенитета Молдавије, данашњим поновним нарушавањем њеног ваздушног простора и падом остатака ракете у области насеља Ларга у Бричанском рејону“, навела је Гаврилица.
Вишенаменски ловац Су-30СМ Оружаних снага Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО: Оштећено пет украјинских објеката енергетске инфраструктуре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала