- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалова порука Новаку: Титуле се не освајају у суботу, мораш да радиш

© AP Photo / Michel EulerРафаел Надал, Париз, Берси
Рафаел Надал, Париз, Берси - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, биће највећи фаворит на предстојећем Аустралијан опену, а у то верује чак и Рафаел Надал који брани трофеј на првог Гренд слему у сезони.
Новак Ђоковић повредио се на турниру у Аделејду, али је успео да се опорави пре почетка Аустралијан опена, док Рафаел Надал, његов највећи ривал, није задовољан како су текле његове припреме и у каквој је форми.
Уколико дође до њиховог сусрета што је могуће тек у финалу , Новак ће као деветоструки шампион бити много већи фаворит од Надала који је прошле године освојио титулу, док српски тенисер није био у прилици да игра у Аустралији.
Пред почетак првог Гренд слема у години Надал је рекао да је Ђоковић највећи фаворит за титулу, али да се другачије гледа на то два дана пред турнир и онда када он почне.
„Делује да је Ђоковић добро припремљен. Имао је сјајне резултате на крају године и почео је ову годину победама. Овај турнир је увек био добар за њега. Ако причамо о фаворитима, у суботу пред турнир онда нема сумње ко је фаворит. Али титуле се не освајају у суботу пред турнир. Мораш да радиш две недеље. Мада је показао да то зна веома добро. Ако победи честитаћу му, урадиће нешто историјски. Мој живот се због тога неће мењати“, рекао је Шпанац.
У претходних седам мечева Надал има шест пораза, а није у добром ритму ни од почетка године јер је изгубио два меча на Јунајтед купу.
„Губио сам чешће него обично, али то је део посла. Прихватио сам ситуацију. Довољно сам скроман да прихватим ситуацију и само да радим са оним што имам. Морам опет да изградим моментум победама. Тачно је да сам губио чешће него што је то био случај“, истакао је Надал.
У првом колу Аустралијан опена Надал се у понедељак састаје са младим Џеком Дрејпером, а талентованог Британца веома цени и сматра да је добио један од најтежих изазова на старту турнира.
„Вероватно једна од најтежих првих рунди могућих… Млад је, снажан, расте и веома брзо напредује на АТП листи, играо је добро. Велики изазов за мене да почнем турнир. Међутим видећемо, овде сам да бих дао себи шансу и знам да он игра добро“, закључио је Надал.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Новаков сан и даље траје, не крије га ни од Надала: „Хоћу да будем најбољи свих времена“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Пет хиљада људи дошло да гледа Новака – а турнир није ни почео
Јерик Иљасов - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Понео је заставу Србије и одржао обећање: „Новаче, рекао сам ти!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала