- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Бајденовој кући у Делаверу пронађено још пет страница поверљивих докумената

© AP Photo / Patrick SemanskyЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
У породичној кући америчког председника Џозефа Бајдена пронађено је још пет страница поверљивих докумената.
Председников саветник Ричард Саубер саопштио је да је укупно шест страница поверљивих докумената пронађено у библиотеци Бајденове куће у граду Вилмингтону у држави Делавер, пренео је АП.
Бела кућа је пре два дана објавила да је пронађена само једна страница. У питању су докумената из времена када је Бајден био потпредседник у администрацији Барака Обаме.
Саубер је у саопштењу навео да су Бајденови адвокати обуставили претрагу након што су у среду увече пронашли прву страну, додајући да је он остатак пронашао у четвртак док је посредовао да се документа пребаце у Министарство правде.
„Док сам материјал предавао званичницима Министарства правде, откривено је још пет страница, значи укупно шест“, навео је он.
Подсетимо, почетком недеље амерички медији су објавили да су адвокати открили око 10 поверљивих докумената у „Пен Бајден центру“, делу Универзитета у Пенсилванији, који је Бајден користио као своју канцеларију од 2017. до 2020. године.
Бајден се због овог случаја суочава са критикама републиканаца након што је Министарство правде САД прошле године покренуло истрагу о поступању бившег председника Доналда Трампа са поверљивим документима откривеним на његовом имању Мар-а-Лаго у Палм Бичу на Флориди.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СВЕТ
У Бајденовој бившој канцеларији нађени и строго поверљиви документи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала