- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Виктор Савић: Држ' се Бога и Русије – на томе сам одрастао /видео/

Маша Радовић и Виктор Савић
Маша Радовић и Виктор Савић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Гостујући у емисији „Маша и ...“ глумац Виктор Савић открио је шта би поручио Западу који забрањује Чајковског и Достојевског, са каквим негативним коментарима се среће због својих јаких патриотских порука, али и лик које историјске личности би волео да дочара на сцени или великом платну.
Нашег саговорника, миљеника млађе генерације, питали смо колико је храбрости потребно у данашњем времену да се неко декларише као русофил.
„Не доживљавам то као храброст него као нешто што је апсолутно нормално. Васпитаван сам на тој источнијој култури на челу са Русијом и са оном реченицом: 'Држ' се Бога и Русије'. Тако сам одрастао. Не сматрам да је то нека храброст, можда у овом тренутку је више као лудост када се сви нешто суздржавају око таквих ставова. Али истина је нешто што мора да се проповеда“, каже глумац у разговору за Спутњик.
На питање, да ли се тренутно веће драме играју у позориштима или на светској политичкој сцени, Савић недвосмислено одговара:
„Дефинитивно већ годинама на светској политичкој сцени. И то не само драме него и комедије – почнимо са председником, неко би рекао најмоћније земље на свету, ја ћу да кажем друге најмоћније земље на свету, Америке. То је једна потпуна фарса. Када такви људи воде овај свет и када воде светску политику, ми сада треба да будемо озбиљни? Глупо је потпуно...“

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала