Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Селаковић: Рачак је био и остао легитимна акција против терориста тзв. ОВК

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Селаковић
Никола Селаковић  - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Министар за рад Никола Селаковић изјавио је да колико год се Аљбин Курти и остали трудили да монтираним оптужницама нападају Србе и прекрајају праву природу антитерористичке акције у Рачку 1999. године, то им Србија неће дозволити. Истакао је да је Рачак био и остао легитимна акција српске војске и полиције против терористичких формација тзв. ОВК.
„На данашњи дан пре 24 године снаге безбедности Србије и Савезне Републике Југославије извеле су антитерористичку акцију у којој су елиминисале терористичку групу у селу Рачак на територији општине Штимље. Вешта манипулација представника дела међународне заједнице под фирмом ОЕБС-а и вођством Вилијама Вокера претворила је ову антитерористичку акцију у повод за НАТО агресију на нашу Отаџбину 1999. године“, подсетио је Селаковић, реагујући на данашње изјаве Куртија.
Време, докази, али и сведочанство шефице финског дела патолошког тима показали су, указао је Селаковић, да је Рачак био вешт покушај манипулисања ради изазивања рата против Србије — врхунац тога било је одустајање хашког тужилаштва од тог дела оптужнице против председника Слободана Милошевића.
„Колико год се премијер привремених приштинских институција и остали ветерани-терористи трудили да монтираним оптужницама нападају Србе и да прекрајају праву природу антитерористичке акције у Рачку пре 24 године, то им Србија неће дозволити докле год је честитих и озбиљних Срба, баш онаквих какав је председник Вучић, судија Даница Маринковић и Иван Тодосијевић.
Таквих нас је убедљива већина и докле постојимо причаћемо нашој деци али и целом свету да је Рачак био и остао легална и легитимна акција наше војске и полиције против терористичких формација тзв. ОВК, они који су се свом силом трудили да је прикажу другачије нису ништа друго до сарадници терориста, што су и доказали чињењем злочина агресије на нашу земљу, а прави злочинци су они који су у 78 дана и ноћи убили 79 наше деце и који су омогућили да 312 од укупно 437 насељених места на Косову и Метохији буди етнички очишћени од Срба, а више од 219.000 протераних Срба и неалбанаца буду протерани из наше јужне покрајине“, поручио је Селаковић.
Подсетимо, Курти је раније данас изјавио да је тужилаштво тзв. Косова расписало међународне потернице за 18 Срба, осумњичених да су учествовали у догађајима у Рачку на данашњи дан 1999. године.
Вилијам Вокер на Косову - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
СРБИЈА
Велика лаж Вилијама Вокера о Рачку постаје „истина“ – по цени гарсоњере у Вишњици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала