- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок у Мелбурну – Кирјос се повукао због повреде

© AP Photo / Mark BakerНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Најбољи аустралијски тенисер Ник Кирјос повукао се на самом почетку Аустралијан опена због повреде колена. Иако је пре само неколико дана победио Новака Ђоковића у егзибицији на Род Лејвер Арени, Ник је био приморан да саопшти тужне вести и да шокира јавност.
Као гром из ведра неба објекнула је вест да се Ник Кирјос повлачи са првог календарског Гренд слема на којем је уз Новака Ђоковића био међу главним фаворитима за освајање пехара.
Чак се Ник нашалио пред домаћом публиком на последњој конференцији пред старт турнира, изјавивши да ће се пензионисати у 29. години у случају да на крају покори свој Мелбурн и подигне трофеј кроз две недеље.
То се пак неће догодити јер је повреда колена била јача, а о њој је детаљно причао темпераментни Аустралијанац, који је познат као човек без длаке на језику, због чега га једни воле, а други имају лоше мишљење о њему.
Такође је познато да је Кирјос био познат као дежурни критичар Новака Ђоковића, а онда су се ствари тотално преокренуле и постали су добри пријатељи.
„Јасно је да сам утучен. То је мој домаћи турнир где сам освојио титулу у дублу и вероватно играо најбољи тенису свом животу. Све што могу да урадим је да се вратим. То је баш брутално. Био сам веома строг према себи после УС Опена и трудио сам се да радим праве ствари како бих у Аустралији био у најбољој форми. Лош тајминг, мој домаћи слем, стижем као један од главних фаворита. Вратићу се да играм на највишем нивоу. То је живот, повреде су део спорта, али вратићу се још јачи“, поручио је Ник.
Кирјос је на друштвеним мрежама поделио и језиву фотографију на којој се види шта му је извађено из колена.
„Мали увид у оно што ми је било у колену пре четири дана“, написао је Кирјос, показавши крвави угрушак који му је правио проблем, јер му је менискус напукао.
Новак Ђоковић и Кирјос били су у истој страни костура и њихов двобој био је могућ у четвртфиналу Аустралијан опена, али нажалост, од тога неће бити ништа.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Руске сестре би да помуте славу Американки: Историја се понавља, али пишу је Вероника и Полина
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Лоше вести из Аустралије – Новак отказао тренинг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала