- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак поново отказао тренинг – предострожност или црвени аларм?

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер и први фаворит за титулу на Аустралијан опену, поново је отказао тренинг. Ноле који има чак девет титула у Мелбурну, требало је од 19 часова по локалном времену да изађе и да одради тренинг, али је скинут с распореда.
Разлог? Задња ложа која му је правила проблем на турниру у Аделејду, касније и дан пред егзибицију са Ником Кирјосом на Род Лејвер Арени.
Српски тениски ас требало је у недељу да одради тренинг, али се није појавио и одлучио је да додатно одмори ложу. Нови тренинг заказан је за понедељак у јутарњим часовима по средњеевропском времену, али се ни то није догодило, па је упаљен „црвени аларм“.
Само Новак и његов лекарски тим знају какво је право стање са задњом ложом леве ноге која је претходних дана задавала проблеме великом шампиону пред његов омиљени Гренд слем где је чак у девет наврата подизао пехар.
Такође, постоји могућност да Ђоковић плански отказује тренинге из предострожности, како би „купио“ време за опоравак, јер је код таквих повреда одмор најбољи лек.
Први меч Новака Ђоковића заказан је за уторак око 11 часова по нашем времену, а ривал ће му бити Шпанац Роберто Карбаљес Баена.
Подсетимо, са Аустралијан опена се шокантно повукао Ник Кирјос који је имао проблема са коленом.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
СПОРТ
Крај за Лајовића – борио се, али је Канађанин био „превелик залогај“
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
СПОРТ
Шок у Мелбурну – Кирјос се повукао због повреде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала