Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти је последњи који може да говори о Оливеру Ивановићу

© AP Photo / Michael SohnАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Аљбин Курти је последњи који данас има право да узме име Оливера Ивановића у уста, јер га је и после смрти бесрамно називао криминалцем и ратним злочинцем, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, реагујући на изјаву премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија поводом пете годишњице убиства Оливера Ивановића.
„Курти сада страдалог Оливера покушава да искористи за напад на државу Србију и Србе на КиМ. Бесрамно и нељудски!“, написао је Петковић на Твитеру.
Петковић је додао да „нисмо, нити ћемо заборавити како су Оливера невиног држали у приштинском казамату три и по године“.
„О томе најбоље сведоче његова породица и страначки саборци који јако добро знају ко је Оливеру све време био подршка“, написао је Петковић.
Курти је раније данас у видео поруци објављеној на Фејсбук* профилу владе привремених приштинских институција поводом годишњице убиства Ивановића, поред осталог, изнео и тврдњу да је убиством Ивановића „убијен политички плурализам међу Србима“'.
Курти је навео да је атентат на Оливера Ивановића утицао на цело друштво, оценивши да је потребна посвећеност, како је рекао, „свих релевантних институција“ да пронађу и осуде одговорне за убиство Ивановића.
„Оливер Ивановић је био особа која је била посвећена борби за своју заједницу и свој град. Чинио је то тако што је био отворен, искрен, увек оштар по питањима од значаја, али се исто тако односио са поштовањем, чак и према онима са којима се није слагао“, рекао је Курти.
Он је указао да сви који су починили злочине на тзв. Косову морају да буду приведени правди и изразио жаљење што су наручиоци и починиоци убиства још увек на слободи.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Оливер Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
СРБИЈА
Пет година од убиства Оливера Ивановића
Помен Оливеру Ивановићу у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
СРБИЈА
Одржан помен Оливеру Ивановићу на месту на коме је убијен у Косовској Митровици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала