- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Полицајац признао да је силовао жене 17 година, реаговао и британски премијер

© AP Photo / Matt DunhamСпоменици Дејвида Лојда Џорџа и Винстон Черчил иза Парламента и Биг Бена
Споменици Дејвида Лојда Џорџа и Винстон Черчил иза Парламента и Биг Бена - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Полицајац из Лондона признао је данас да је крив по 24 тачке оптужнице за силовања и злостављања жена у периоду од скоро две деценије, од 2003. до 2020. године, чиме је постао један од најтежих сексуалних преступника у британској историји.
Лондонска полиција и државно тужилаштво саопштили су да је Дејвид Карик (48) злоупотребљавао своју позицију моћи с циљем да контролише и застраши своје жртве, претећи да им нико неће поверовати на реч да је припадник полиције извршио кривично дело, преноси Ројтерс.
После низа скандала у полицији, која се већ бори са великим одсуством поверења јавности, упућено је извињење у којем се признаје да „криминални образац злостављања која је спроводио припадник полицијске службе, није на време уочен“.
У међувремену се огласио портпарол британског премијера Ришија Сунака рекавши да је у питању „ужасан случај“.
„Ово је ужасан случај и премијерове мисли су упућене свим жртвама. Полиција се мора за увек ослободити оваквих припадника како би повратила поверење јавности“, рекао је Сунаков портпарол.
Градоначелник Лондона Садик Кан је упозорио да је неопходно одговорити на бројна додатна питања поводом овог случаја, а помоћник начелника лондонске полиције Барбара Греј поновила је да је образац злостављања требало раније да буде уочен.
„Због таквог пропуста нисмо искористили могућност да преступника уклонимо из полицијске организације“, рекла је она, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала