- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД почеле да обучавају украјинске војнике у Немачкој

© AP Photo / LIBKOSУкрајински војници поред америчке хаубице М777 у Херсонској области
Украјински војници поред америчке хаубице М777 у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Америчка војска почела је у недељу борбену обуку украјинских војника у Немачкој, пише агенција Асошиејтед прес, позивајући се на начелника Здружених генералштабова америчких оружаних снага Марка Милија.
Агенција истиче да ће се батаљон од око 500 војника вратити „на бојно поље“ у наредних пет до осам недеља. Како се наводи, генерал Мили планира да у понедељак лично посети полигон Графенвер у Баварској. Према његовим речима, украјински војници, који ће проћи обуку, дошли су из Украјине пре неколико дана.
Пентагон до сада није саопштавао када ће тачно почети вежбе. Агенција напомиње да су САД већ обучиле више од 3.100 украјинских војника како да користе и одржавају одређене врсте оружја и технике, укључујући хаубице, оклопна возила и системе „хајмарс“.
Раније су се немачки канцелар Олаф Шолц и амерички председник Џозеф Бајден у телефонском разговору договорили да пошаљу тешку војну технику Кијеву. Немачка је објавила спремност да испоручи борбена возила пешадије „мардер“ и системе за противваздушну одбрану „патриот“.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Опасни по цивиле: Зашто се у Оклахоми противе доласку украјинских војника на обуку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала