- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Реакција на забрану застава Русије и Белорусије: „Неприхватљива политизација спорта“

© Sputnik / Страхиња КлисарићРуска застава
Руска застава - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Амбасада Русије у Аустралији оценила је да је одлука о забрани руске и белоруске заставе на тениском Аустралијан опену, још један пример неприхватљиве политизације спорта.
Руска амбасада у објави на Телеграму наводи да је, „поред већ постојеће дискриминације руских тенисера политиком 'неутралне заставе', Тениски савез Аустралије сада отишао још даље и одлучио да забрани навијачима да их подржавају“.
Организатори тениског турнира Аустралијан опен претходно су забранили руске и белоруске заставе током такмичења, након што су гледаоци унели више од једне на трибине првог дана првог овогодишњег Грен слем турнира.
Разлог за такву одлуку је то што је током меча првог кола између Рускиње Камиле Ракимове и Украјинке Катарине Бајндл, на трибинама истакнута руска застава, након чега је протестовао украјински амбасадор у Аустралији Васил Мирошниченко.
Заставе Русије у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Аустралија пала под притиском Украјине – забрана за заставе Русије и Белорусије
Политика аустралијског тениског савеза подразумева да је руским и белоруским играчима дозвољено да се такмиче на турниру, али само као „неутралним“ спортистима, односно њихова националност није наведена у званичном распореду или резултатима, а заставе њихових земаља нису приказане ни на ТВ графикама, наводи АП.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
„Нормални људи немају ништа против Новака“ – Бабић за Спутњик открива атмосферу у Аустралији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала