- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Петочасовни тениски спектакл – крв, сузе и зној за епску победу „отписаног“!

© AP Photo / Aaron FavilaЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Енди Мари, некада први тенисер света, остварио је спектакуларну победу у првом колу Аустралијан опена над фаворизованим Матеом Беретинијем из Италије, после готово петочасовног меча и пет сетова, на крају одлучених у тај-брејку.
Мари је био готово бивши тенисер пре неколико година када је морао да угради метални кук, дуго је трајала његова рехабилитација, али је на крају успео у намери и са 35 година је победио далеко млађег противника са 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Прва победа за Србију у Аустралији – и коментар на прекид: „Први пут сам чуо за правило“
„Отписани“ је оставио све на терену, током тај-брејка у четвртом гему је правом голманском парадом реаговао и том приликом је раскрварио колено, а уз литре проливеног зноја на више од 30 степени у Мелбурну, после последњег поена је и заплакао чиме је употпунио чувену крилатицу.
© AP Photo / Aaron FavilaЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Енди Мари
Мари је показао намеру да не одустане на првом кораку освојивши прва два сета, а тренутно 14. играч на АТП листи, његов ривал из Италије, успео је да се врати у дуел и обезбеди пети сет.
Прави спектакл је виђен у одлучујућем периоду, у десетом гему Беретини је имао брејк и меч лопту, Мари је успео да неутралише опасност и да потом избори тај-брејк који се игра до десет поена.
Повео је Шкот са чак 5:0, деловало је да сигурно хита ка победи, али је Беретини поново пронашао прави ритам, вратио се на 8:6 и чинило се да све очекује нова драма која ће трајати.
© AP Photo / Aaron FavilaЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Енди Мари
Мари је освојио поен на свој сервис и стекао прву меч лопту, а потом је из ритерна који је погодио врх мреже и послао лоптицу у поље противника окончао спектакуларан дуел и остварио велику победу са 10:6.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Анонимус шокирао Кецмановића – и Крајиновић „почишћен“ са Аустралијан опена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала