- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Анонимус шокирао Кецмановића – и Крајиновић „почишћен“ са Аустралијан опена

© AP Photo / Hiro KomaeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић, други рекет Србије, доживео је шокантан пораз у првом колу Аустралијан опена од анонимног чилеанског тенисера Николаса Жарија у три сета, 6:3, 6:4, 7:6, а такмичење је завршио и Филип Крајиновић, такође максималним резултатом (6:2, 6:3, 6:4) против Холгера Рунеа.
Кецмановић је у Аустралију стигао са најбољим резултатом каријере пошто је од понедељка био 27. играч на АТП листи, али је доживео један од најтежих пораза у последње време.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
„Нормални људи немају ништа против Новака“ – Бабић за Спутњик открива атмосферу у Аустралији
Противник му је био 154. тенисер света, квалификант за кога се мало зна у свету тениса, али је учинио да га српски играч добро запамти.
Ђари је већ у другом гему првог сета направио брејк чиме је најавио изненађење, а Кецмановић није успео да ухвати ритам и изгубио је уводни период са 6:3.
Када се очекивало буђење српског тенисера до тога није дошло, већ у првом гему другог сета је дозволио нови брејк ривалу који је ту предност сачувао до краја и са 6:4 добио је и други сет.
У наставку Кецмановић није успевао да угрози сервис ривала, трећи сет је отишао у тај-брејк, а Ђари је искористио прву прилику и завршио је меч са 7:3 у додатном периоду.
© AP Photo / Ng Han GuanФилип Крајиновић и Холгер Руне
Филип Крајиновић и Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Филип Крајиновић и Холгер Руне
Прво коло је било максимум и за Филипа Крајиновића, још једног репрезентативца Србије, који је имао тежак посао против десетог тенисера света, младог Холгера Рунеа и није успео ни да покуша да направи изненађење.
Крајиновић је поражен у максимална три сета са 6:2, 6:3, 6:4 што значи и крај учешћа на првом Гренд слем турниру у сезони.
Тренутно 54. играч на АТП листи је већ у првом гему првог сета изгубио брејк, потом је дозволио ривалу да поведе са 4:1, смањио је брејком на 4:2, али није имао ритам и Руне је са два узастопна гема окончао уводни период.
Иста прича и у другом, одмах је Руне направио брејк, а другим у деветом гему је комплетирао освајање другог сета, Крајиновић је имао шансу да се врати у трећем, али је то пропустио и на крају доживео тежак пораз од звезде у успону.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Прва победа за Србију у Аустралији – и коментар на прекид: „Први пут сам чуо за правило“
Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Изненађујући прекид на Аустралијан опену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала