- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Неко не говори истину – или докторка под истрагом или тенисерка „под заштитом“

© AP Photo / Vince CaligiuriКамила Ђорђи
Камила Ђорђи - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Камила Ђорђи, италијанска тенисерка, нашла се у центру пажње великог скандала у ком је откривено да је имала лажиране доказе о вакцинацији против вируса корона и да је са таквом документацијом наступала на турнирима.
Тенисерка се нашла међу 12 особа које су предмет надлежних органа због сумње да су користиле лажне потврде, а италијански медији су пренели да је Ђорђи са фалсификованом потврдом о вакцинацији успела себи да обезбеди учешће на појединим турнирима.
Наводно је извор извесни доктор из Вићенце који је такође под истрагом, а Ђорђи је на актуелном Аустралијан опену покушала да кривицу свали управо на ту особу.
После првог меча у Аустралији у ком је савладала руску тенисерку Анастасију Пављученкову, добила чак 16 питања у вези са скандалом у који је умешана и немушто је покушала да се оправда.
„Веома сам мирна због истраге и нисам урадила ништа погрешно. Да јесам, не бих могла да дођем овде и да играм“, навела је Ђорђи.
Да је сада могла да дође у Аустралију без обзира на то потврдио је и директор турнира Крег Тајли, али су правила сада другачија, због чега је и Новак Ђоковић, као званично невакцинисан, могао да се појави на најмањем континенту.
„Не знам детаље и не бих причао о томе, али то свакако не утиче на њено учешће на турниру“, рекао је Тајли, чиме је стао у заштиту тенисерке, без дубљег укључивања у проблематику случаја.
С тим у вези, Ђорђи њена невиност није потврђена њеним доласком у Аустралију, а она је све покушала да пребаци на рачун дугогодишње породичне докторке Данијеле Грилоне.
„Немам никакав проблем, била сам код ње и примила вакцину. Проблеме има она, а не ја“, навела је тенисерка.
Са друге стране, докторка која се налази под званичном истрагом због давања лажних потврда о вакцинацији на својој клиници у Венету, под кривичном одговорношћу, навела је да нико у породици Ђорђи није заправо вакцинисан.
„Могу да потврдим то и да кажем да је она долазила код мене са питањем о могућности добијања лажних потврда за све вакцине, укључујући и вакцину против вируса корона“, навела је докторка.
Тенисерка је у Аустралији мирно говорила да то није урадила, али није одговорила на питање да ли је документацију од докторке Грилоне приложила као услов за улазак у Аустралију прошле године.
„Урадила сам све што је Влада Аустралије од мене тражила“, закључила је Ђорђи.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
„Нормални људи немају ништа против Новака“ – Бабић за Спутњик открива атмосферу у Аустралији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала