- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда је настала пре 15 година – Роман је тада у Москви пронашао Банета

© Sputnik / Владимир ФедоренкоБранислав Ивановић
Бранислав Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Пре неколико дана навршило се 15 година откако је Бранислав Ивановић постао фудбалер Челсија са којим је освојио десет трофеја и завредио епитет једног од најбољих дефанзиваца у историји лондонског великана.
У јануару 2008. Бане је потписао уговор са Плавцима, уз обештећење од 12 милиона евра, који су исплаћени његовом бившем клубу, Локомотиви из Москве, што је био највећи трансфер у историји руског фудбала у том тренутку.
Ивановић је потписао уговор на три и по године и задужио је дрес са бројем два. За њега су поред Челсија били заинтересовани и Милан, Интер, Јувентус и Ајакс, али је победила понуда Романа Абрамовича који је у отаџбини нашао велико појачање.
Ивановић је за девет година на Стамфорд Бриџу оставио дубок траг. Освојио је десет значајних трофеја, између осталих три Премијер лиге, затим Лигу шампиона и Лигу Европе, а укупно је одиграо 261 меч и постигао 22 гола.
Колики је утисак оставио Ивановић код својих тадашњих саиграча, али и у комплетном лондонском клубу, сведочи и изјава хрватског голмана Матеја Делача поводом 15-годишњице од доласка српског дефанзивца у Челси.

„Какав играч! Изузетна особа, толико сам тога научио од њега. Брат“, написао је Делач на Твитеру уз видео сећања на мајсторије Ивановића у плавом дресу.

Бане Ивановић се после Челсија вратио у Русију и то у редове Зенита где је за три сезоне стигао до 90 наступа и капитенске траке трофејног клуба. Каријеру је завршио у лето 2021. после сезоне проведене у дресу Вест Бромвич Албиона у Премијер лиги.
Владимир Сичевој  - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Владимир је одбио уцену Немаца – није хтео да „постане“ Украјинац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала