- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад у Украјини ствара нацистичку државу

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
У Украјини је уз благослов Запада завршено стварање нацистичке полицијске државе, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на годишњој конференцији за медије.
„Стварање нацистичке полицијске државе (у Украјини) је у пуном јеку. Оно је сада у суштини завршено уз благослов Запада“, рекао је Лавров.
Министар је додао да западне земље јасно стављају до знања да ће употребити средства против Русије и против било које друге непожељне државе.
„Догађаји око Украјине открили су тајну жељу Сједињених Америчких Држава да престану да теже да легитимним средствима јачају своје позиције у свету и пређу на нелегитимне методе обезбеђивања своје доминације. Све ће то бити примењено против Русије, санкције које су у супротности са овим постулатима и механизмима примењују се против Русије и других непожељних земаља, али је јасно да сутра-прекосутра могу бити употребљени против било које државе која на овај или онај начин слепо не извршава америчка наређења“, нагласио је он.
Поступци Сједињених Америчких Држава на стварању коалиције против Русије могу се упоредити са поступцима Адолфа Хитлера, који је ратовао против СССР-а. Вашингтон уједињује Европу против Русије како би коначно решио „руско питање“, оценио је Лавров.
„Као што је Наполеон мобилисао скоро целу Европу против Руске империје, као што је Хитлер мобилисао и освојио, ставио под оружје већину европских земаља и бацио их против Совјетског Савеза, сада су Сједињене Америчке Државе организовале коалицију скоро свих Европљана, чланице и не само чланице НАТО-а, чланице ЕУ, а преко Украјине посредно ратују против наше земље са истим задатком – коначним решењем ‘руског питања’. Исто као што је Хитлер желео да коначно реши ‘јеврејско питање’, сада, ако слушате западне политичаре... они недвосмислено говоре да Русија мора да претрпи стратешки пораз“, оценио је Лавров.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
РУСИЈА
Лавров: Запад преко Украјине води прокси рат чији је циљ коначно решење руског питања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала