- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиња нема кривицу – Надал упао у своју замку: „Могао би да се реши стреса, али се то неће десити“

© AP Photo / Christophe EnaРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Спортска вест дана је испадање Рафаела Надала, браниоца титуле првака Аустралијан опена већ у другом колу овогодишњег такмичења, а меч против Макензија Мекдоналда обележио је и сукоб шпанског тенисера са српском судијом Маријаном Вељовић.
Надал је био потпуно ван ритма, а по његовом суду томе је допринела и Вељовићева – чињеницом да није желела да поштује његове „традиционалне хирове“.
Надал се вербално сукобио са Вељовићевом јер се она стриктно придржавала правила када је у питању временски размак између два поена.
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
И најбоља Рускиња је „жртва“ хаоса: „Изгубила сам борбу са собом”
Због својих ритуала, Надал готово у сваком поену крши то правило и остале судије му то толеришу, али Маријана не пада на такве појаве, што су констатовале и тениске легенде.
„Надал ретко показује фрустрацију, али сада осећа да га судија пожурује док ради ствари које обично ради. Могао би Надал да се реши целог стреса, само када не би било тих ритуала. Један је од ретких играча који време за сервис користи до саме ивице и то мора да је велики стрес за њега. Да може да се носи са тим, играо би брже, али се то неће десити“, истакао је Џим Курије.
Јасно је било већ од финиша прошле сезоне да Надалу не иде добро, низао је поразе какви му се нису догађали ни у време када је био јуниор и сам је говорио о томе да нема довољно самопоуздање пред Аустралијан опен.
Са великим притиском је ушао у турнир и чини се да је била довољна само једна ствар која му „не иде уз длаку“ да се потпуно уруши.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Новакова јасна порука: „Освојио сам све!“
Кривица Вељовићеве не постоји, једноставно Надал је у својој глави сасвим сигурно имао све негативне ствари, своју лошу форму, недостатак самопоуздања, добру игру ривала, проблем са хроничном повредом и притисак фаворита.
На све се догодило и то да није могао да рачуна на протекцију судија између поена како би добио додатно време за одмор и припрему, а такав третман једноставно не може да има, не он него било који други тенисер на свету.
Можда је требало то и раније да се деси, али никада није касно – Надал мора да схвати да је само један од осталих, без обзира на то што је рекордер са 22 освојена Грен слем трофеја.
А како је и сам говорио када је Новак Ђоковић прошле године преживљавао тортуру у Аустралији – правила су правила.
Маријана Вељовић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Челична Српкиња „дисциплиновала“ и Надала – почела као студент и има неостварен сан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала