Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нови инцидент на Јарињу, задржан санитет са пацијентом, све враћају због „истека регистрација“

© AP Photo / Marjan VuceticБлокада на Јарињу
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Такозвана Косовска полиција на прелазу Јариње зауставила је данас возило Хитне помоћи у којем се налазио пацијент упућен у Клинички центар у северној Митровици, са образложењем да нема право да прође јер се ради о возилу чија регистрација на КМ таблице је продужена после 10. децембра 2022. године, а та возила Приштина сада води као нерегистрована.
Возач санитета из северне Митровице Милан Јовановић рекао је за Косово онлајн да су му службеници Косовске полиције на административном прелазу Јариње рекли да је данас у 10 сати стигао допис да се сва возила регистрована после 10. децембра сматрају нерегистрованим и да је то по Бриселском споразуму.
„Прво су узели документа и рекли да је возило нерегистровано и да не може да уђе на Косово, и да је данас у 10 сати стигао такав допис, да после 10. децембра ниједно КМ возило више не може да продужи регистрацију. Након тога су нас пустили, али опоменули да више нећемо моћи да уђемо, а ни да изађемо са Косова“, рекао је Јовановић.
Он је навео да су службеници Косовске полиције затим иза њих вратили сва приватна возила регистрована на КМ таблице.
Ово је потврдила и Сунчица Машић из Прилужја. Она је навела за Косово онлајн да службеници тзв. Косовске полиције њој и сину нису дозволили да се врате кући због старе налепнице.
„Ауто смо регистровали 20.12. 2022. године, КМ таблице, све је регуларно, а они то не уважавају. Када смо прешли прелаз, нису нам рекли ништа, а сада када смо се враћали нису хтели да нас пусте. Рекли су стара је налепница, вратите се“, навела је Машићева.
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СРБИЈА
На Јарињу и Брњаку тзв. косовска полиција прети Србима да не могу да возе аутомобиле са КМ таблицама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала